Tancurile Abrams donate de americani nu sunt folosite de ucraineni din cauza dronelor ruseşti

Imaginea articolului Tancurile Abrams donate de americani nu sunt folosite de ucraineni din cauza dronelor ruseşti

Tancurile Abrams donate de americani nu sunt folosite de ucraineni din cauza dronelor ruseşti

Ucraina a dus în locuri sigure tancurile americane Abrams M1A1 în special pentru că dronele ruseşti le pot detecta şi lansa atacuri, au declarat doi oficiali militari americani, potrivit Sky News.

Americanii au trimis 31 de tancuri Abrams în Ucraina în ianuarie 2023.

Vehiculele blindate, în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari fiecare, erau considerate vitale pentru atacarea poziţiilor ruseşti.

Ruşii au început să folosească mai multe drone de supraveghere şi drone vânător-ucigaş, ceea ce face mai dificilă sarcina ucrainenilor de a proteja tancurile.

Cinci dintre cele 31 de tancuri Abrams au fost deja pierdue în urma atacurilor ruseşti.

Pentru moment, tancurile au fost îndepărtate de pe front. Americvanii vor lucra cu ucrainenii pentru a modifica tactica de luptă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].