Noi detalii despre starea de sănătate a Papei Francisc. Suveranul Pontif a fost operat seara trecută

Papa a suferit o hemicolectomie stângă, o procedură în care o parte a colonului este îndepărtată, a spus Bruni. A fost prima dată când Vaticanul a dezvăluit caracterul specific al operaţiei. Declaraţia nu a specificat dacă decizia de a îndepărta o parte din colon a fost luată înainte sau în timpul intervenţiei chirurgicale, relatează Reuters.

A fost pentru prima dată când Francis a fost internat în spital de la alegerea sa ca papă în 2013.

Operaţia pare să fie programată să coincidă cu o perioadă în care are un singur angajament public – binecuvântarea sa duminicală în Piaţa Sf. Petru.

Francisc îşi suspendă în mod tradiţional toate audienţele generale şi private pentru luna iulie, deşi, spre deosebire de predecesori, el rămâne în Vatican şi nu a folosit niciodată proprietatea papală de vară de la sud de Roma.

Spitalul şi facultatea de medicină Gemelli, condusă de catolici, în partea de nord a Romei, tratează în mod tradiţional mai marii bisericii, iar o parte din etajul 10 este rezervată în permanenţă lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].