ULTIMA ORĂ. Comisia de la Veneţia susţine desfiinţarea SIIJ în forma propusă de ministrul Justiţiei, Stelian Ion

Comisia de la Veneţia susţine desfiinţarea Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în forma propusă de Stelian Ion, ministrul Justiţiei.

Competenţele de corupţie trebuie să revină la DNA, iar amendamentele la Lege trebuie eliminate, au transmis, luni, şi reprezentanţii USR PLUS.

„Înfiinţarea acestei structuri, din ordinul lui Liviu Dragnea, al cărei singur scop a fost din prima clipă intimidarea magistraţilor incomozi şi protejarea infractorilor, a fost criticată de la bun început de toate instituţiile europene. Prin urmare, avizul de astăzi nu este surprinzător. Mesajul Comisiei de la Veneţia este unul foarte clar: „primul pas urgent” în procesul de reformare a justiţiei este desfiinţarea SIIJ”, spun cei de la USR PLUS.

În plus, Comisia de la Veneţia recomandă eliminarea amendamentelor votate în Camera Deputaţilor, deoarece „ridică numeroase semne de întrebare atât pe conţinut, cât şi pe procedură”.

După mesajul Comisiei de la Veneţia, Parlamentul României primeşte, practic, undă verde pentru a desfiinţa SIIJ, care este şi un obiectiv asumat de USR PLUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].