Greenpeace a cerut interzicerea avioanelor private

Un raport alcătuit de CE Research, cu sediul în Delft, arată că numai în Ţările de Jos, numărul de zboruri private care pleacă de pe aeroporturile olandeze a crescut de la 2.484 în 2020 la 12.176 de zboruri în 2022.

 

Aceasta înseamnă că emisiile de CO2 au crescut de la 6.763 de tone. la 52.923 de tone. Cercetătorii au descoperit că cea mai frecventă rută olandeză pentru aviaţia privată a fost între Amsterdam şi Londra.

 

Potrivit DutchNews, cea mai scurtă rută folosită pentru aviaţia privată a fost ruta dintre Maastricht şi Liege (37 de kilometri).

 

Superbogaţii accelerează cu mândrie criza climatică, arătându-şi stilul de viaţă care distruge planeta. Să oprim acest comportament nesăbuit”, a spus Greenpeace într-un apel la acţiune . „Avioanele private sunt simbolul nedreptăţii sociale şi climatice: o minoritate extrem de privilegiată zboară ca şi cum nu ar exista mâine fără nicio restricţie, în timp ce 80% din populaţia globală nu a fost niciodată într-un avion şi este cel mai puternic afectată de criza climatică”.

 

Raportul analizează utilizarea avioanelor private în 30 de ţări europene şi include zboruri medicale sau militare , dacă acestea au fost executate cu aeronave utilizate în mod obişnuit în aviaţia de afaceri.

 

Acesta concluzionează că cele 572.806 de zboruri cu jet privat în 2022 au condus la aproximativ 3.385.538 de tone de emisii de CO 2 , pe măsură ce sectorul şi-a revenit din pandemia de coronavirus. În noiembrie anul trecut şi la începutul acestui an, activiştii au blocat parcurile de avioane private de pe aeroporturile Schiphol şi Eindhoven, ducând la sute de arestări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].