Pasagerii unor companii aeriene ar putea fi refuzaţi la îmbarcare din cauza unei reguli de ţinută

Mary Jo Manzanares, care a scris pentru CNN şi care se laudă cu 33 de ani de experienţă ca însoţitor de bord, a explicat motivele care stau la baza restricţiei vestimentare care ar putea să vă perturbe planurile de călătorie.

“Trebuie să aveţi ca prioritate rezolvarea lucrurilor la sol, asigurându-vă că nu există agresiuni. Când zbori la înălţime, s-ar putea să ai conversaţii cu pasagerii sau glume sau comentarii nepotrivite între pasageri, adăugaţi puţin alcool şi s-ar putea să faci o aterizare neprogramată. Şi nimeni nu vrea asta”, a spus Mary Jo Manzanares.

O altă însoţitoare de zbor a declarat, de asemenea, pentru Sun: “Avem dreptul de a împiedica oamenii să urce în avion şi se întâmplă frecvent cu persoanele care nu sunt îmbrăcate într-un mod pe care noi l-am considera acceptabil”.

“Există câteva exemple evidente aici, inclusiv tricouri cu înjurături sau logo-uri ofensatoare pe ele, pe care oamenii sunt rugaţi în mod regulat să le acopere sau să le îndepărteze înainte de a se urca la bord”, relatează Birmingham Live.

Deşi majoritatea companiilor aeriene nu oferă coduri vestimentare oficiale, este în general o idee bună să evitaţi să purtaţi haine murdare sau rupte, ţinute prea casual sau orice îmbrăcăminte cu sloganuri potenţial ofensatoare sau cu un limbaj nepoliticos.

În timp ce unele companii aeriene sunt de acord cu şlapii, altele s-ar putea să nu te lase să urci la bord dacă eşti îmbrăcat în haine de plajă.

De asemenea, este important de reţinut că, în cazul în care o ţară are legi specifice sau obiceiuri locale în ceea ce priveşte vestimentaţia, companiile aeriene se pot aştepta ca pasagerii să respecte aceste reguli înainte de îmbarcare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].