Schiţa unei gări din China stârneşte controverse deoarece clădirea seamănă cu un absorbant uriaş

Prezentarea proiectului privind noua gară a oraşului Nanjing a atras atenţia chinezilor într-un sens neaşteptat. Aceştia au văzut schiţa viitoarei clădiri şi au constatat că de sus aceasta seamănă cu un absorbant medical uriaş, potrivit BBC.

Asta deşi autorităţile au susţinut că designul gării North Nanjing se inspiră din florile de prun, pentru care oraşul este cunoscut.

„Acesta este un tampon sanitar gigant. Este jenant să spui că arată ca o floare de prun”, a spus un comentator pe Weibo.

Subiectul a generat milioane de vizualizări şi comentarii pe diverse platforme de socializare din China.

Ziarul Nanjing Daily a anunţat că proiectul preliminar a fost aprobat de guvernul provinciei Jiangsu şi de China State Railway Group.

Construcţia urmează să înceapă în prima jumătate a anului 2024, iar investiţia ar putea fi în jur de 2,7 milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].