Ciolacu nu vrea trenuri cu hidrogen în România: întâi să rezolvăm problemele din sate

Marcel Ciolacu consideră că trenurile rapide ar rezolva problemele României în domeniul transporturilor feroviare.

„Eu nu sunt de acord cu trenul pe hidrogen cum nu există niciunde în Europa.. Am rezolvat toate problemele în satele româneşti? Trenurile rapide rezolvă problema. Să văd mai întâi trenurile acelea în Germania” a spus Marcel Ciolacu, marţi seara, la TVR 1.

Preşedintele PSD a mai spus că România şi-ar putea modifica strategia dacă trenurile ar fi fabricate în regiune.

„De ce să nu facem o fabrică aici, în România? Să facem un hub aici, în Europa de Est, asta-i altă problemă”, a precizat Marcel Ciolacu.

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a lansat dezbaterea despre trenurile pe hidrogen. Trenul are zero emisii poluante şi o autonomie de 1.000 de kilometri. Trenul pe hidrogen este conceput pentru căile ferate fără electricitate, acoperite în prezent de trenuri diesel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].