Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia

Vehiculul se va numi acum Alfa Romeo Junior, a declarat luni Stellantis. Săptămâna trecută, ministrul Industriei, Adolfo Urso, l-a atacat pe directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, din cauza numelui înşelător, adăugându-se astfel la o serie de conflicte între producătorul auto şi guvern, informează Bloomberg.

“Am lucrat în weekend pentru a schimba numele”, a declarat Tavares reporterilor în timpul unei vizite la o fabrică din Tremery, în nordul Franţei. “Este un semnal de împăcare – avem o bibliotecă mare de nume”.

Guvernul italian este în conflict cu Stellantis în urma planurilor de reducere a locurilor de muncă în ţară şi de mutare a producţiei în locaţii cu costuri mai mici. Săptămâna trecută, mii de italieni s-au alăturat muncitorilor aflaţi în grevă în apropierea uzinei din oraşul Torino din nordul ţării, anticipând o nouă rundă de concedieri.

“Credem că numele Milano respectă pe deplin legea, dar am decis să schimbăm acest nume pentru a promova un climat de detensionare”, a declarat Jean-Philippe Imparato, directorul general al Alfa Romeo, în cadrul unei convorbiri cu reporterii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].