Un stră-stră nepot al împaratului Napoleon candidează la Alegerile Europarlamentare. Vine cu un “discurs războinic” la adresa Europei

În vârstă de 50 de ani, Joachim Murat va apărea pe poziţia a treia pe lista “Noi, poporul”, condusă de Georges Kuzmanovic, un fost purtător de cuvânt al cunoscutului politician de stânga Jean-Luc Mélenchon.

Imaginea articolului Un stră-stră nepot al împaratului Napoleon candidează la Alegerile Europarlamentare. Vine cu un "discurs războinic" la adresa Europei

Un stră-stră nepot al împaratului Napoleon candidează la alegerile europarlamentare

Strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, Joachim Murat, va candida la alegerile europene pe o listă suveranistă, a anunţat el vineri într-un comunicat de presă remis de AFP. 

 

În vârstă de 50 de ani, Joachim Murat se prezintă ca descendent al mareşalului Imperiului şi rege al Neapolelui Joachim Murat (1767-1815), care a fost cumnatul lui Napoleon I prin căsătoria cu sora sa Caroline Bonaparte.

 

Fost ofiţer de armată, Joachim Murat se prezintă ca “un entuziast al Franţei şi al modelului său social, care nu mai poate suporta distrugerea planificată de susţinătorii Europei federaliste” .

 

 Pentru el, “este timpul să redăm puterea naţiunilor şi popoarelor, în faţa unei birocraţii europene opresive şi a unei elite politice care a trădat principiile fundamentale ale democraţiei, suveranităţii şi libertăţii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].