Ursula von der Leyen spune că îşi doreşte ca Ucraina să adere la UE: “Avem multe multe subiecte în care lucrăm foarte strâns împreună”

Declaraţiie Ursulei von der Leyen vin după ce preşedintele ucrainean, Volodomir Zelenski a cerut sâmbătă ca ţara să fie primită în Uniunea Europeană

Totuşi, în interviu preşedintele Comisie Europene nu a dat şi o perspectivă de timp pentru o aderare a Ucrainei.

Vocile care cer o aderare a Ucrainei la UE au crescut în intesitate. Într-un interviu acordat pentru POLITICO, premierul slovac a criticat bombardamentele Rusiei asupra civililor din Ucraina şi a făcut presiuni pentru crearea unui drum special spre aderarea la UE pentru Kiev.

Europa funcţionează acum într-o nouă paradigmă în care Ucrainei ar trebui să i se ofere o “cale specială” de integrare, a declarat Eduard Heger.

Cu toate acestea, decizia de a adăuga noi ţări la UE aparţine ţărilor membre deja stabilite, care nu sunt întotdeauna de acord cu opiniile Comisiei şi care au blocat negocierile de aderare din cauza unor conflicte bilaterale cu candidaţii. Ucraina nu este încă un candidat oficial la negocierile de aderare la UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].