“Mergeţi acasă”: Turismul excesiv stârneşte reacţii în Spania

Reunindu-se sub sloganul “Insulele Canare au o limită”, un colectiv din arhipelagul din nord-vestul Africii plănuieşte o serie de proteste sâmbătă.

Insulele Canare sunt cunoscute pentru peisajele vulcanice şi pentru soare de pe tot parcursul anului şi atrag milioane de vizitatori din întreaga lume.

Grupurile de acolo doresc ca autorităţile să oprească lucrările la două noi hoteluri din Tenerife, cea mai mare şi mai dezvoltată dintre cele şapte insule ale arhipelagului. De asemenea, acestea cer ca localnicii să aibă un cuvânt mai important de spus în faţa a ceea ce consideră a fi o dezvoltare necontrolată care dăunează mediului, conform AFP.

De asemenea, mai mulţi membri ai colectivului “Canaries Sold Out” au început săptămâna trecută o grevă a foamei “pe termen nelimitat” pentru a pune presiune pe autorităţi.

“Insulele noastre sunt o comoară care trebuie apărată”, a declarat colectivul.

Insulele Canare au avut anul trecut 16 milioane de vizitatori, de peste 7 ori mai mult decât populaţia de aproximativ 2,2 milioane de persoane.

Acesta este un nivel nesustenabil, având în vedere resursele limitate ale arhipelagului, a declarat Victor Martin, un purtător de cuvânt al colectivului, numindu-l un “model de creştere sinucigaş”.

Mişcări similare împotriva turismului au apărut în alte părţi ale Spaniei şi sunt active pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].