Rafila girează la Iaşi o investiţie de 700 de milioane de euro

„Investiţia de 700 de milioane de euro practic începe astăzi. Cel mai mult vă voi bucura când vom putea sărbători Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi, atunci când va intra în funcţiune, peste 4 ani”, a spus Rafila vineri, la Iaşi.

Acesta s-a declarat convins că spitalul va fi gata la timp.

„La început am fost mai puţin optimist, acum sunt mult mai optimist că zeci de spitale noi în România se vor construi, se vor termina. Cele trei spitale regionale pe care Guvernul şi le-a asumat sunt în faza în care lucrările debutează”, spune ministrul.

Potrivit lui Rafila, în scurt timp vor începe lucrările şi la Spitalul Regional din Craiova şi la cel din Cluj.

Spitalul din Iaşi va fi ridicat pe o suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi, va avea 20 de săli de operaţie, dar şi o generaţie de medici tineri care trebuie să înveţe să lucreze la aceste standarde, a spus Rafila.

„Când am venit Ministerul Sănătăţii, în anul 2007, era o machetă asemănătoare acolo, la minister. A stat diverşi ani prin minister, pe holuri, şi din cele 48 de spitale promise de ministrul Sănătăţii de atunci nu s-a făcut niciunul. Dar s-au plătit, e adevărat, 48 de studii de fezabilitate, fără niciun fel de finalitate. De data asta construim spitale. Sunt spitale publice, făcute din fonduri publice, europene, nerambursabile sau împrumuturi. Important e este să le integrăm”, a conchis ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].