Cupa României la fotbal – Avancronica semifinalelor. Corvinul Hunedoara are o şansă istorică

Pentru hunedoreni, calificarea în ultimul act ar fi o premieră istorică. Cupa României, ediţia 2023/2024, are anul acesta în semifinalele trei formaţii de prim eşalon, FC Voluntari, Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi, plus revelaţia Corvinul Hunedoara, din eşalonul secund.

Programul celor două partide din penultimul act al competiţiei:

Miercuri, 17 aprilie, ora 19:00 – Corvinul Hunedoara vs FC Voluntari
Joi, 18 aprilie, ora 20:30 – Oţelul Galaţi vs Universitatea Cluj

Duel cu deznodământ imposibil de anticipat la Hunedoara

La Hunedoara, istoria deja se scrie văzând cu ochii, scrie frf.ro. Jucătorii pregătiţi de Florin Maxim depăşind deja cea mai bună performanţă din istorie a Corvinului în Cupa României. Iar după 4-0 cu CFR Cluj în sferturile de finală, cu semifinala pe teren propriu, într-o singură manşă, contra celor de la FC Voluntari, nimic nu mai pare atât de greu.

De partea cealaltă, ilfovenii care au încă griji mari în privinţa evitării retrogradării din primul eşalon, se prezintă după un 4-2 în deplasare, la lovituri de departajare după 0-0 în 120 de minute, cu FCU Craiova. Echipa pregătită de Florin Pârvu, în creştere de formă în campionat, a câştigat Cupa României în 2017 şi a disputat finala din 2022.

Două cluburi de tradiţie, doi antrenori cu experienţă

Dorinel Munteanu şi Ioan Ovidiu Sabău, foşti coechipieri în cea mai strălucitoare generaţie a echipei naţionale, se duelează la Galaţi în Oţelul – “U” Cluj. În sferturile de finală, gălăţenii au produs unul din rezultatele surpriză, învingând cu 1-0 pe terenul Universităţii Craiova. Pentru ei, calificarea în ultimul act ar egala cea mai bună performanţă în competiţie: finala din 2004, pierdută contra lui Dinamo.

De partea cealaltă, Universitatea Cluj, calificată în semifinale după 1-0 cu FC Hermannstadt, are în palmares nu mai puţin de 6 finale de Cupa României. Ultimele, pierdute în 2023, sezonul anterior, şi în 2015. Dintre acestea şase, încununată de succes a fost doar finala din 1965, 2-1 cu Dinamo Piteşti.

În cele două confruntări din sezonul regular al primului eşalon, ediţia în curs de desfăşurare, a fost 1-1 la Galaţi şi victorie pentru Oţelul, 1-0, la Cluj-Napoca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].