Incidentele antisemite din SUA au atins un nivel record în 2023 – raport

Un grup anti-defăimare a contabilizat 8.873 de incidente antisemite în 2023, o creştere de 140% faţă de 2022 şi un nivel record de când grupul a început să ţină evidenţe în 1979, se arată în raport.

Peste 5.200 de incidente au fost raportate după 7 octombrie 2023, ziua în care gruparea islamistă palestiniană Hamas a atacat Israelul, ucigând aproximativ 1.200 de persoane şi luând peste 250 de ostatici. Israelul a răspuns prin lansarea unui contraatac în Fâşia Gaza care a ucis aproximativ 32.000 de palestinieni, potrivit autorităţilor sanitare din Gaza, şi a redus la ruine o mare parte din enclava condusă de Hamas.

„Evreii americani sunt vizaţi pentru ceea ce sunt la şcoală, la serviciu, pe stradă, în instituţiile evreieşti şi chiar acasă. Această criză necesită o acţiune imediată din partea fiecărui sector al societăţii şi a fiecărui stat din uniune”, a declarat într-un comunicat directorul general al ADL, Jonathan Greenblatt.

De asemenea, discriminarea şi atacurile raportate împotriva musulmanilor şi palestinienilor au atins un nivel record în SUA în 2023, potrivit unui raport al Consiliului pentru Relaţii Americano-Islamice (CAIR) publicat la începutul acestei luni. Au fost 8.061 de plângeri în 2023, o creştere de 56% faţă de anul precedent şi cel mai mare nivel de când CAIR a început să facă monitorizări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].